+31 (0)413 43 20 51 Info@Keywe.nl

‘My Learning Journey’-app is live!

Vorige maand is de ‘My Learning Journey’-app live gegaan. De app werkt als verlengstuk van trainingen. Het verbetert de interactie voor, tijdens en na een training. Bovenal zorgt de app ervoor dat je de lesstof daadwerkelijk in de praktijk gaat toepassen! De vertaling van theorie naar praktijk is essentieel. De app verdeelt de lesstof in behapbare experimenten. Denk hierbij aan een oefening van een bepaalde gesprekstechniek. Het dwingt je om uit je comfortzone te stappen en waardevolle, nieuwe vaardigheden eigen te maken.

De livegang was een moment waar we bij KeyWe al met al zo’n 2,5 jaar naar toegewerkt hebben. Destijds zijn we begonnen vanuit de ambitie om menselijke ontwikkeling autonoom vorm te geven met behulp van een app. Dit betekent dat je zelfstandig in staat moet zijn om jezelf te ontwikkelen. De app die we hiervoor gebouwd hebben, heet: ‘My Hero’s Journey’. Want je maakt als het ware een reis om je eigen held te worden.

Gaandeweg stuitten we echter op een andere behoefte. Namelijk de behoefte om trainingen meer impact te geven in de dagelijkse praktijk. Wie wel eens een training heeft gevolgd, kent het gevoel vast wel. Na afloop van de training ben je razend enthousiast en spreek je met jezelf af om direct aan de slag te gaan met wat je hebt geleerd. De volgende dag stap je weer in je dagelijkse routine en zakt het allemaal wat verder weg. Een week later denk je: ‘Hoe zat het ook alweer?’ en een maand later is het helemaal uit je gedachten verdwenen. Enorm zonde, want je ontneemt jezelf eigenlijk de kans om hetgeen je geleerd hebt in de praktijk te brengen en hiermee jezelf verder te ontwikkelen.

Om dit effect tegen te gaan zijn we een tweede app gaan ontwikkelen, die we ‘My Learning Journey’ hebben genoemd. De ontwikkeling van deze app nam een vlucht doordat een aantal opdrachtgevers van de app hoorden en er snel mee aan de slag wilden. Om die reden werd besloten om ‘My Learning Journey’ als eerste te lanceren.

Wat kun je met de ‘My Learning Journey’-app?

  • Opdrachten vooraf, tijdens en na de training ontvangen en uitvoeren
  • Opzoeken van het trainingsmateriaal (naslagwerk)
  • Testen van je kennis met behulp van schaalvragen, sliders, slepen, filmpjes etc.
  • Lesstof terug laten komen in een ‘learning snack’
  • In de praktijk brengen van de lesstof door experimentkaarten
  • Evalueren op experimenten
  • Zien wat je progressie is (dashboard)

Het is ook een sociaal leerplatform. Je kunt vragen stellen aan andere deelnemers of een leidinggevende. Je kunt je resultaten delen en met elkaar vergelijken. Dit helpt om ontwikkeling in de organisatie bespreekbaar te maken en verder vorm te geven.

Je kunt de app niet los downloaden. De app wordt door ons verstrekt aan de deelnemers van een training of de medewerkers van een bedrijf waar wij een ontwikkeltraject begeleiden.

We hebben al veel mooie reacties van gebruikers ontvangen. Bijvoorbeeld dat de app heel soepel draait, de inlog eenvoudig is en het gebruik van de app natuurlijk aanvoelt. Men ervaart het werken met de app als overzichtelijk en plezierig.

Natuurlijk blijven we continu doorgaan met de ontwikkeling van de app, zodat deze nog beter wordt. Bijvoorbeeld door meer interactie te creëren. Hierdoor wordt het leuker om met de inhoud aan de slag te gaan. Maar we gaan ook aan de slag met de uitbreiding van het dashboard, waardoor je het effect van iedere module kunt meten en in beeld kunt brengen hoe goed nieuw gedrag beklijft.

Meer informatie over de app? Bel 0413 432051 of mail naar info@keywe.nl